stalkers

* Left Top Center Bottom * Bottom Left Center Right * Right Top Center Bottom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20120129

Post 196 : HappyBirthday



NURUL NISA MATSHALLEH


NOR BATRISYIA AB HALIM

Happy 31st Jan kawan :')

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to both of you
Happy Birthday to you

*sorry la, takboleh nak buat post panjangpanjang sebab tak cukup masa ;)

20120127

Post 195 : Wow! (Y)



eventhough post bodoh je
aku still appreciate apa yang kau cuba buat
aku faham kau cuba nak capub aku.jk
and kau still panggil aku "mel" -.-
but still aku terharu
ThankYou Datin :')

20120126

Post 194 : bye

-.-
nampaknya cuti Tahun Baru Cina dah pun sampai ke penghujungnya
ye laa
aku tau korang cuti sampai hari Ahad kan?
but aku balik esok
tiket aku pukul 1200|Larkin, JB
so kalau ada yang nak jumpa aku datang lah cepat-cepat ke lokasi yang ditetapkan
haha, jokes
act aku bukan terus balik sekolah
maybe stay rumah member dekat Ampang
rumah Iman or Caris
*kalau korang kenal ah
nak kenal?
caris | afiq asyraf
iman | iman syafiq
tapi macam aku kata tadi, MAYBE
mana la tau tetibe aku balik sekolah terus ke
tapi aku memang taknak pun balik sekolah terus
dah lama kot tak lepak KL
*gaya macam selalu pulak
so lepas ni memang aku akan jarang gila update blog yang tercinta ni
so kalau ada antara korang yang nak baca, baca lah post yang lama-lama
takkan lah semua post korang dah baca kan?
haha
lagi satu, kalau boleh tolonglah penuhkan chatbox tepi tu
jk jk
sooo.. fr those yang nak exam
GOODLUCK fr yr PMR
and
GOODLUCK for SPM
and kepada sesiapa yang menyambut their birthdays around FEB
Happy Birthday aku ucapkan :')
esp Syahir, Yo, Batrisyia, Nisa, Jenny, Bob, Aichad, Iezs, Kar, KN, Irfan, Setan dan yang lain-lain yang aku tak mention nama dia
takkanlah aku nak mention sorang-sorang kot kan?haha
so, jangan down
nanti aku wish lah untuk korang kay?
jangan lah pulak masa birthday aku nanti korang lupa pulak just sebab aku tak mention nama korang
ingat tau, 8 MARCH
*promote
haha, okay
kalau ada apa-apa call or text aku
ttyl, babai

Post 193 : err..


DID YOU EVER NOTICED THAT YOU ALWAYS MAKE ME DOWN?
THEN Y U NO DISAPPEAR FROM MY F**KING LIFE?

Post 192 : Tiga



hari tu
aku tengah main game dalam laptop, depan TV,
then, aku rasa bosan and terus capai remote Astro usha info cerita yang ada
aku pun saje tekan 611 ( Astro Ceria)
wahh! cerita Ultraman Tiga: The Last Odyssey wehh!!haha
aku pun sembunyikan remote dan dimarahi familiku terutama adik-adik aku yang kusayangi kerana menukar channel J
aku pun marah diorang balik, bukan selalu dapat tengok cerita Ultraman Tiga
macam budakbudak kan aku ni?haha
fyi, dari kecil memang aku minat gilaa dengan cerita Ultraman, tapi aku minat 2 je
Ultraman Tiga & Ultraman Dyna.haha
asal? macam budak kecik? tak matang?
abis tu, orang yang minat Superman, Batman, Transformers, Naruto semua tu matang sangat ah?
diorang superhero jugak laa
so, apa salahnya aku minat Ultraman?
at least dia pun superhero jugak, cuma CGI tak mantap
ahh! lantak korang ah nak cakap apa.haha
memang dari dulu, tak silap aku Darjah 1
lepas balik sekolah je aku terus on TV channel NTV7 sebab ada cerita Ultraman Tiga
hari-hari aku tengok sampai lagu dia pun aku hafal
*sekarang dah lupa ah.haha
tapi cerita tu just ditayangkan dalam setahun je
then, dia tukar dengan Ultraman Dyna
tapi boleh blaa jugak ah cerita Ultraman Dyna but takboleh kalahkan Tiga :P
tapi even aku minat dengan Ultraman, aku takdela die-hard fan macam budak-budak kecik sekarang ni
siap pakai costume lagi
paling hardcore pun aku just beli patung je dekat supermarket takpun kalau desperate sangat pergi cilok dekat rumah member.haha
apa yang aku ingat aku pernah cilok cousin aku punya patung Ultraman sebab dia ada patung Ultraman Tiga
then, gaduh dengan dia
last-last tangan anak patung tu patah
then aku patahkan pulak kaki dia
*kejam gila aku ni
so, duadua tak dapat
semuanya sebab Ultraman Tiga
fanatic gila en aku ni?
dah boleh buat Fan Club Ultraman J




GO,GO,ULTRAMANTIGA!!

20120125

Post 191 : suka

okay post aku kali ni berdasarkan 2 benda yang paling aku suka buat masa sekarang
dan mereka berdua adalah;
*mereka berdua?=="

1. Susu Marigold HL


minumlah susu Marigold HL kerana ia akan membuatkan anda ketagih lantas menipiskan dompet anda kerana sekotak susu ini berharga hanya RM5++
takde la mahal mana pun
okay, masa aku kecik ramai orang suruh minum susu
"Minum susu, asyik makan je, mana tak gemuk"
*dulu aku gemuk
aku tak minum pun susu
but start darjah 3 aku dah suka minum susu
itu pun sebab termakan creamer masa Family Day
then aku rasa macam sedap and kawan aku cakap rasa susu pun lebih kurang macam tu
so, aku pergi dekat tempat air and, luckily ada susu
aku try minum and sampai sekarang aku still minum susu
tapi takdelah sampai tahap penagih susu yang hardcore macam sekarang
kalau dekat rumah, dalam seminggu paling kurang 4 or 5 kotak habis untuk aku sorang
and aku prefer susu HL sebab kotak dia lawa
*ada kaitan?
so kepada pembenci-pembenci susu sekalian
minumlah susu kerana ia dapat menguatkan tulang dan membantu sesiapa yang agak bantut tu membesar
*jangan marah
haha
bak kata orang tua-tua,
ibarat nila setitik rosak susu sebelanga :)

2. Snickers


benda ni aku tau mesti ramai yang menyangap
siapa tak tau Snickers?
habak mai, cheq nak tau jugaq
Snickers merupakan sebuah makanan ringan yang lazimnya berharga bawah RM10
yaaa, memang murah pun
kalau kau beli, confirm tak miskin lah parents kau
haha
orang yang perkenalkan aku dekat menatang ni tak lain tak bukan, Fareez Fauzi!
satu tepukan yang gemuruh untuk beliau
dulu aku suka Nips, but ramai cakap Nips menyebabkan jerawat tumbuh
so, aku pun ubah selera
ibarat pepatah BI,
a Snickers a day, keep the doctor away
soooo...
*blank
kbye-.-'


*aku tau post aku kali ni memang takde motif dan merepek=="
tapi inilah cara aku hilangkan kebosanan,
btw aku nak ucapkan thanks to semua viewers esp. Aisya Fitriah yang puji blog aku best
*terharu :')
eventhough cara dia puji macam nak marah, haha
act aku bukan blank, aku buat buat blank je
so, yeahh
aku akan cuba kurangkan mencarut dalam blog
thanks for viewing :P


Post 190 : lakonan


setiap orang ada kelebihan masing-masing
dan aku rasa aku pun ada
kelebihan aku adalah pada riak wajah dan kata-kata
takfaham?
haha
okay fyi
aku ni pandai berlakon dan kuat menipu
*tapi menipu bukan untuk tujuan tak baik
so jangan mudah percaya kata-kata aku,haha
sebab tu lah kalau ada member kena pranks, diorang mintak aku tolong call number yang buat prank call tu and kenakan budak tu balik
even aku pernah berlakon jadi parents member aku yang di'call' warden
bukan nak bangga, tapi aku memang hebat
haha, jokes
btw gelaran baru yang member aku bagi dekat aku adalah "Pengembala Kambing"
-.-?
tahu sebab apa?
mesti korang tahu old folks punya cerita yang pengembala kambing yang kuat menipu tu
and gelaran tu Mok a.k.a Namee Kamal bagi
sebab katanya aku tak pernah nak serius, asyik nak menipu je
wtf?haha
btw, last year, ada kawan aku yang syorkan aku masuk team drama sekolah
KAU DAH GILA?!
haha
memang tak ah nak pergi audition and perform atas pentas
aku paling anti bila jadi perhatian
sumpah dari kecik memang aku taksuka orang perhati aku
so, aku pun tak pergi lah audition tu
tapi sampai sekarang aku kuat menipu dan berlakon
kalau tak siap homework selalunya aku akan berlakon macam-macam and selalunya aku lepas daripada didenda
pernah sekali tu aku tertinggal handout chemistry dekat class
nak ambil memang tak ah
cikgu paling garang pulak tu
then aku teringat yang dia jarang check homework
so, aku pun kering je duduk dengan muka tenang padahal tengah cuak gila
then tanpa disangka dia pun rounding
wtf?
aku menggelabah gila masa tu
nasib baik aku meja belakang
so bila dia habis check meja depan, aku pun terus pinjam kertas budak yang duduk dekat meja depan tu sebab dia terus pergi meja depan yang lagi satu pulak
fuhh, nasib baik-.-
OMG!
tiba-tiba dia rounding lagi
sedar-sedar dia dah dekat dengan aku and this time dia start from meja belakang ke depan
dengan pantas aku jatuhkan pen aku
*actually aku campak
aku pun dengan tenang pergi ke meja kawan aku tadi and rampas kertas dia lagi
then teacher pun check
ALHAMDULILLAH, aku lepas
tapi ada problem lagi, lepas dia check aku, dia nak pergi check meja depan which is meja budak yang aku pinjam kertas tadi tu
aku pun fikir secepat yang boleh
HAAA!
aku suruh Hafeez tanya teacher soalan
masa dia tengah cakap dengan Hafeez
aku pun jalan dengan tenang dan berlakon tengah tanya soalan dekat budak tuan empunya handout tu dan bagi kertas tu dekat budak tadi balik
and for the second time, aku lepas :')
tapi cerita aku tak habis lagi
teacher rounding buat kali ketiga
-.-"
aku dah buntu, so aku pergi jalan jalan ke meja orang lain non-stop
and luckily dia takperasan yang dia tak check kertas aku lagi
itulah antara incident yang menyebabkan aku bersyukur aku pandai berlakon 
ALHAMDULILLAH

Post 189 : storytime


it's STORY TIME!
okaylah
dari tadi aku tak buat apa
aku tunggu orang IM aku dekat FB memang takdapat lah
nak tunggu orang tweet dekat Twitter lagi lah
ye laa,
siapa lah aku kalau nak banding dengan budak-budak yang sekali update status, berpuluh orang like even status dia bodoh je
contoh;
"I ingat hari ini hari isnin"
bodoh kan?
tapi tak sampai 5 min, 50++ orang like
ahh, pergi mampus lah sama kau
haha
so, untuk menghilangkan kebosanan tahap gaban aku
aku nak berkongsi cerita pasal kejadian yang berlaku pada akhir DEC 2011
okay macam ni
aku dgn family otw balik rumah from kampung dekat Pahang
then sampai dekat Negeri Sembilan tapi aku taktau dekat mana
tetibe mak aku ternampak ada satu supermarket ni tengah buat offer baju sekolah
kebetulan adik aku tak beli baju sekolah dia lagi
so, kitorang pun stop dekat situ
turun je dari kereta, aku terus buat hal sendiri pergi usha baju and seluar yang ada dekat situ
sambil tu aku usha-usha ah awek yang ada
malangnya, ramai yang kurang menarik, kidding
then masa aku tengah usha seluar
tiba-tiba aku perasan macam ada orang tengah stare aku
aku pandang belakang
takde apa-apa pun
maybe perasaan aku or aku yang perasan
then aku rasa macam ada orang tengah pandang aku
aku pusing, ohh
rupa-rupanya ada sorang perempuan India baya-baya aku tengah usha seluar
then,
tiba-tiba dia pandang aku and senyum
psycho doh muka dia
aku pun senyum tak ikhlas dan terus chow pergi bahagian baju lelaki
tanpa disangka, dia ikut aku tapi bajet tak kantoi
aku dah rasa lain macam
so aku gerak pergi bahagian jeans pulak
dia ikut jugak and senyum dekat aku
aku terus chow pergi dekat bahagian baju sekolah
aku nampak dia tengah tercari-cari
taktau ah dia cari apa
yang penting dia menakutkan
then aku lepak dekat luar supermarket tu je
tak berani aku nak jumpa perempuan psycho tu lagi-.-

Post 188 : menangis-.-'


first thing,
muka aku ni jahat sangat ke?
bengis sangat ke?
aku rasa tak pun
kalau ye pun takde lah macam mamat kat atas tu
tapi kenapa ramai Form 1 menangis sebab aku?
alaaa-.-'
macam ni ceritanya
masa tengah ajar Form 1 untuk diorang punya malam kebudayaan,
tiba-tiba terlintas dekat dalam kepala otak aku satu idea yang sial
iaitu; psycho Form 1
takfaham?
hadoiii
contohnya macam marah junior tanpa sebab untuk buat dia takut
macam yang aku kena masa junior dulu la
tapi yang bezanya tujuan aku bukan untuk buat Form 1 takut, tapi menangis
so, aku panggil lah sorang Form 1 ni
dia senyumsenyum
maybe sebab aku baik dengan diorang kot
so aku pun start mission aku untuk buat dia nangis
dia senyum lagi
mula-mula rasa nak give up tapi nasib baik aku dikurniakan bakat pandai menipu dan handal berlakon
aku teruskan buat muka bengis dan suara yang menggerunkan walaupun masa tu aku tengah cover nak tergelak
ALHAMDULILLAH
akhirnya menangis juga Form 1 itu
then aku pun pujuk dia and cakap ni semua gurauan
*gila jahat
then mulalah sorang sorang cabar aku untuk buat Form 1 lain pulak nangis
adik Achai pun kena
korang kenal kan Achai siapa?
adik dia antara yang susah untuk nangis tapi akhirnya bila dah nangis lagi susah nak berhenti
aku pulak yang serba salah.haha
sedar tak sedar dalam 8-9 orang menangis malam tu aku kerjakan
tu tak termasuk yang aku bagi motivasi pasal mak bapak
beramai-ramai nangis
*padahal aku berlakon baik je masa tu
tak termasuk jugak yang awal-awal gelakkan kawan diorang sebab nangis tapi last-last bila dia kena, dia pun nangis
dan tu juga tak termasuk sorang yang taknak jumpa aku lepas kena psycho
macam bodoh je kan?
aku gurau kot
come on laa Form 1
takkan dia tak sedar masa aku psycho dia kawan dia dok tergelakkan dia?
apa laa
lagi satu, ada tak aku cakap yang aku marah budak tu guna loghat kelantan?
hahahaa
aku cakap kelantan pun dia boleh nangis sedangkan aku sendiri tak faham apa yang aku cakap
pelik betul aku dengan Form 1 zaman sekarang ni
tu pun nasib baik takde antara diorang yang mengadu dekat cikgu
kalau tak mampus aku, haha
btw setakat psycho orang ni aku rasa bukan kesalahan kot
it's just for fun lah kawan
nanti kau dah senior, kau akan rasa betapa bodohnya kau sebab menangis bila kena psycho
("_")

20120124

Post 188 : Stop!


so I guess this is the end
after this I will never bother you again
now, I've known you better
and I think that's it!
GOODBYE :')

Post 187 : sorry


kawan,
kau tak puas hati dengan aku eh?
sorry dohh
aku takde niat nak sakitkan hati kau
mana lah aku tau yang kau benci dengan aku
eventhough aku tau ramai yang benci aku
tapi aku tak sangka pulak yang kau pun sama dengan diorang
okayokay
from now on
aku takkan kacau kau lagi
dan takkan sakitkan hati kau lagi
aku akan jadi Amai yang pendiam dekat depan kau
fullstop.

Post 186 : sorry


OMG!
aku bajet dia single lagi
rupa-rupanya orang punya
gila segan sial!
patutlah lain macam je cara dia cakap
haha
tu laa, siapa suruh taknak bagitau yang kau tu dah berpunya
bro, sorry banyakbanyak
wa bukan nak cilok lu punya awek
wa nak kawan je
btw, aku bukan nak flirt segala bagai dengan dia
*maybe sikit ade ah, gurau
sumpah aku tak menggatal dengan awek kau dohh
tenang la kawan.haha
kalau lu mau, wa boleh kasi sembah sama lu ini time jugak
lu halohalo la sama wa
apa-apa pun aku still segan gilababi-.-'

20120123

Post 185 : makan





okay
ramai yang sound aku;
"eh Amai, kau dah gemuk la sekarang"
act takdela gemuk
just berisi sikit je
tapi salah ke kalau aku gemuk pun?
hadoii-.-
ni semua sebab tabiat pemakanan aku yang kurang seimbang
haha
dekat rumah memang takpayah cakap ah
selagi ada makanan memang aku sapu habis
aku plan dekat sekolah nak diet la sikit
tapi, kita hanya mampu merancang
haha
tak kesampaian hajat aku
setiap pagi confirm 2 round makan dekat canteen
biasanya aku akan makan 1 set nasi lemak and 2 keping roti canai
and sekarang dah bertambah, aku akan makan 3 keping roti canai
tu tak campur malam lagi
2 round jugak and tak termasuk burger or maggi
memang sepanjang hari aku melantak tak ingat dunia
semua ni sebab berkawan dengan Setan ah
huh?
siapa Setan?


inilah orangnya
haha, act nama dia Safiuddin Afiq
and dia dormmate and classmate aku tahun ni
dia ni tak padan dengan keding, tapi kuat macam apa
sekali dia burst memang nangis ah merekamereka yang cari pasal dengan dia
dan yang paling penting
rutin makanan dia memang macam sial
dia memang takpernah kenyang except bila tengah sakit
ths year memang sepanjang masa aku dengan dia
that's why ah rutin makan aku hari-hari pun dah macam dia
nasib baik lah makanan kat sekolah tak mahal mana
kalau tak mau menangis aku nak cari duit
apa-apa pun, aku akan cuba untuk diet
so
wish me luck ! :')


Post 184 : kau


eh kau,
act aku sebenarnya bukan nak sangat dekat kau
aku tau aku dengan kau beza macam langit dengan bumi
kau kaya, hotstuff, style segala bagai
tapi janganlah buat aku macam ni dohh
kau tegur aku, aku layan la
then kau buat aku macam orang bodoh
kau ingat aku taktau selama ni kau tipu aku macam macam benda
haha
macam bodoh je bila orang yang kuat menipu kena tipu balik
tapi tak kisah lah kawan
starting from now
you're nothing to me
haha, jiwang siot aku!
adios~

20120122

Post 183 : McD anjing!


sial, lancau, anjing, motherfucker!
act aku bukan tujukan post ni kat McD but kepada pekerja di McD
korang bayangkan la lepas tension 5 jam duduk macam orang bodoh dari KL sampai JB
minah yang kerja dekat McD Larkin tu pulak cari pasal
okay, ni conversation kitorang

She : Selamat Datang (muka ketat)
Aku : Bagi Prosperity Burger, yang single
She : Single ke Double?
Aku : Single ada kan?
She : Ye la, nak single ke double? (suara tension)
Aku : Single, ehh, bagi twister fries tau
She : Nak tambah lagi?
Aku : Tak, nak Twister Fries
She : Twister Fries memang dah ada, nak satu ke dua?!
Aku : (Tension) Satu
She : Satu Prosperity Burger, satu Twister?
Aku : Bagi 2 set boleh?
She : Huh?
Aku : Bagi Prosperity Burger dengan Twister 2 set
She : Cakap je la nak 2 set
Aku : (Bengang) Yelayela
She : RM29++
Aku : (Tak sempat nak order air lagi-.-) Nah
She : Sila tunggu tepi, terima kasih

5 minit kemudian ..

member minah tadi datang dan bagi 2 plastic burger dan 2 plastic air kat aku
aku pun dengan bengang terus pusing nak chow
lagi tambah tension bila tengok muka minah tadi
kalau lawa takpe
ni muka lebih kurang dengan selipar aku je
tiba-tiba,

She : Ehh, tadi order 2 set je kan?
Aku : (stare)
She : Haa, yang plastic lagi satu ni bukan kau punya!
Aku : (stare maut)
She : Yang ni je abang punya, thank you (dia senyum)

sumpah aku rasa nak tapak je muka minah kerek tu
dia bajet aku ni baik sangat ke?
walaupun aku muka syurga tapi dalam diri aku ada banyak cebisan neraka
so, watchout ah kalau aku jumpa kau lagi sekali
btw, daripada gaya kau, aku agak umur kita tak jauh beza
so, jangan nak kerek sangat


Post 182 : Malam Kebudayaan

3 minggu,
banyak benda berlaku dekat sekolah
salah satunya ini;


haah,
yang tengah cakap tu aku ah
gila gempak kan?
ada gaya motivator tak?haha
act thanks tu ajim sebab percaya yang aku boleh latih form 1 untuk malam kebudayaan diorang
act bukan aku sorang yang latih but semua budak dikir barat turun untuk latih form 1 ni
even nama diorang tak disenaraikan untuk ajk sebab 4-5 nama je yang ajim list jadi ajk
tapi diorang still nak tolong, so aku rasa terharu gila
thanks gang
ohh, fyi
awal-awal aku rasa diorang ni memang ada harapan nak jadi juara
sebab yang suara sedap ada ramai
tapi lepas 2 hari, kitorang tak start apa-apa lagi
sebab dah nama pun form 1 kan?
so lambat la nak pick up apa yang kitorang ajar
sedangkan masa yang diberi dalam seminggu lebih je
and kitorang training dalam 2 jam sehari
memang tak cukup la
tambah tambah bila rumah Hishamuddin@Kuning yang dilatih Caris, Wandag, Iman, Nije dan Kuji memang mantap gila
diorang buat urban dance
siap ada budak kotak macam dalam video clip LMFAO lagi
terbaik ah!
then masa berlalu
dan akhirnya:






haha
secara tiba-tiba pulak masa performance tu aku diajak perform sekali as a musician
tujuan utama bukan untuk tepuk but untuk support diorang nyanyi
kitorang, Form 5 yang train Form 1 rumah Za'aba@Purple memang terkejut gila dengan performance diorang
memang superb
sampai penonton ramai yang terkesima
*diorang sendiri cakap
but kitorang still target dapat second sebab rumah Hishamuddin punya urban dance memang mantap gila
tapi,
siapa expect kan?




yeah
dikir barat dapat 1st
aku terkejut gila masa Za'aba yang hanya buat performance Dikir Barat yang ramai orang anggap sebagai benda sakai boleh menang tempat pertama
memang aku happy gila masa tu
tapi aku ingatkan diri aku yang menang bukan aku or Form 5 lain but Form 1
benda tu jugak yang aku bagitau dekat Form 1
then aku pun terus keluar dewan
act masa diorang amik hadiah aku tak tengok pun
tapi yang buat aku terkejut, semua Form 1 yang aku train tu datang kat aku
diorang salam cium tangan, ada yang peluk aku, dan ramai yang cakap thanks sebab tolong diorang jadi juara
*terharu bhaii
aku pun gelak dan terus blah
aku just cakap congrats je dekat diorang sebab bagi aku sampai situ je sumbangan aku
Malam Kebudayaan dah habis
dan lagipun aku rumah Orange, bukan Purple
tapi aku still anggap train Form 1 for Malam Kebudayaan merupakan antara memori paling manis dalam hidup aku :')